Tady můžete nakoupit

středa 20. června 2012

Deka Papillon a šestnáctiny naší Markétky

Protože letos Rozárka maturovala a kolem svých narozenin měla moc učení, spojili jsme oslavu jejích narozenin s oslavou její o čtyři roky mladší sestřičky Markétky, které jsem šila taky deku. Tentokrát z překrásné kolekce Papillon, kterou nějakým zázračným způsobem Ivanka Belletka sehnala do svého čarokrásného obchůdku s látkami, přestože, jak jsem se přesvědčila, je tato kolekce firmy Moda Fabrics i ve světě totálně vyprodána. A Ivanka měla nejen Fat8set, ale i metráž na lem!
Po zkušenosti s Rozárčinou dekou jsem se už ani nepokoušela studovat nějaké složitější vzory, nařezala jsem rovnou čtverečky,  protože deky ve vintage stylu zkrátka nejlíp vypadají šité klasicky do čtverečků. Prošívala jsem cikcakem, až se deka vypere, bude kolek těch klikatých stehů taková pěkně namačkaná a tím pádem bude působit více vintage :o)
Markétka deku vůbec nečekala. Věděla, že šiju deku Rozárce a věděla, že to zabere hrůza času, tak ji ani nenapadlo, že bych stihla rovnou dvě. Však jsem si taky dala záležet, aby netušila a  nezahlédla ani nitku!
Radost byla o to víc veliká a myslím, že jsem se výběrem látek zase krásně strefila. Prý si v tom stylu zařídí celý pokojíček, až se přestěhujem.




Cedulínu vyšívala Mopsinka http://www.quilting-house.4fan.cz/


1 komentář:

  1. To je nádhera! Závidím Rozárce i Markétce tak trpělivou a šikovnou maminku :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji mockrát za krásné komentáře!